Cremet Kartoffelsuppe

En lækker cremet kartoffelsuppe, der varmer på de kolde dage, drysset med sprødstegt bacon.

Denne kartoffelsuppe er nem at lave og den smager mindst lige så godt dagen efter.

Til 6 personer

Det skal du bruge

1,5 kg kartofler

1 pk bacon i små stykker

50g smør

2 mellemstore løg

40g hvedemel

1 liter hønsebouillon

4,5 dl mælk

1,5 dl fløde

1,5 tsk salt

1 tsk peber

150g creme faiche

Evt. lidt revet parmesan, purløg og friskkværnet peber som pynt


Sådan gør du

  • Svits bacon gyldent i smør i en god stor gryde.
    Gryden skal kunne rumme suppen, for du skal koge videre i samme gryde
  • Tag bacon op af gryden.
    Lad det ligge på fedtsugende papir, så det bliver knasende sprødt.
  • Svits løg i smør og baconfedt.
    Lad det stege ved mellem varme i et par minutter, til løgene er godt blanke.
  • Tilsæt mel.
    Rør det godt sammen, evt. med et piskeris.
  • Kom kartoflerne i gryden
    Rør godt rundt og lad dem svitse lidt sammen med melet, uden at det tager farve af varmen.
  • Tilsæt hønsebouillon, mælk, fløde, salt og peber
    Lad nu suppen koge ved svag varme, indtil kartoflerne er møre. Herefter kan du – afhængigt af, hvilken konsistens du foretrækker – blende suppen med en stavblender. Hvis du foretrækker lidt at tygge i, kan du nøjes med at blende suppen halvt.
  • Tilsæt creme fraiche og baconstykker
    Lad suppen simre ved svag varme i 10 minutter.
  • Server suppen, evt. pyntet med parmesan og lidt grønt.